zaman ini, zaman kami.

Posted: January 3, 2014 in Uncategorized

terus aku duduk bersimpuh atas kerusi.
siul-siul bunyi lagu son gohan.
tengok sekejap-sekejap kat luar tu.
nampak budak-budak junior baru balik prep.
‘line-clear’ beb!

semua yg menyorok, 
dari tandas no.3, blakang kolah, bilik stor, 
tak kurang jugak yg slumber atas katil.
turun bawah pergi dema, tuntut karipap dan air teh o kami. hari ni hari selasa, dan dah memang tetap itu menu kami hari ni.

yang pemalas dan pengikut legasi senior basi,
buat bunyik swit-swit panggil budak datang bilik, suruh buat benda pemalas.
“woi, ambikkan sepinggan karipap dengan 5 gelas teh -o ,hantar kat dorm c-104!!”

____________________________________________________________________

benda ni jadik kat banyak sekolah asrama . mrsm ke ,sbp ke, henry gurney ke, senior always win over junior. kecuali yg hati kering memang tak faham-faham this is how ‘tht system work’,
akan mencabuli hukum hakiki kehidupan di asrama ini. 
hafiz the professor, tak terkecuali. sama ada dia memang ultra-nerd hati besi, dia tak takut mati, atau memang dia inesen macam penguin soltice, itu masih lagi misteri. sekarang aku tak tahu dia kat mana.

-somewhere, someplace-
————————————————————————–
waktu malam-malam, sedang syok tunggu hazem jerit lights-off! selalu sangat selak-selak kreko. tu je magazin paling ultra-wanted. siapa paling awal ada, dia akan jadi man-of-the-day. ketua pengawas pun baca! kau nak heran apa? cuma ada sekali tu malam epic sikit, polis datang sekolah buat serbuan cari penceroboh peti-besi bilik pengetua!’ ke kes lain, aku tak ingat sangat.

———————————————————-
lompat masuk sana, masuk sini. 
sekarang singapore dah ada sebelah kami. 
tinggal nak venture life . sama ada lepasni jadi kaki maki, kaki makan gaji, atau kerana eksiden, putus kaki. itu semua perancangan hakiki, bukan hak kami. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s